Два курса по астрономия за учители и любители в средата на септември

В средата на месец септември във Физическия факултет и Астрономическата обсерватория на СУ „Св. Климент Охридски“ ще се проведат два курса за учители и любители – „Кратък курс по астрономия“ (13-14.09) и „Практическо обучение за работа с телескопи“ (15-16.09). Цената за един курс е 90 лв., а за записалите и двата курса общата цена е 150 лв. Всеки от курсовете съдържа 16 лекции и упражнения (1 кредит), разпределени в два дни. На всички преминали успешно обучението ще бъдат издадени Уверения от СУ „Св. Климент Охридски“.

С цел максимална ефективност на обучението местата за курсистите са ограничени.

Записването стартира на 21 август и продължава до 3 септември включително. То се състои от следните три стъпки:

  1. Попълване на електронен формуляр за участие.
  2. Заплащане на такса в размер на 90 лв. за курс (или 150 лв. общо – за двата курса). Заплащането става на място в касата на Физическия факултет – сграда А, ет. 1, А118 (всеки работен ден до 3.09 вкл., без 24.08) или по банков път:

IBAN: BG35BNBG96613100174801

Банка: БНБ

Основание за плащане: „името на курса“

  1. Изпращане на електронно копие на платежното до -dep.astronomy@gmail.com

Курсът – „Кратък курс по астрономия“ ще се проведе на 13 и 14 септември 2018 г. в Астрономическата обсерватория на СУ „Св. Климент Охридски“ със следната програма. Организатор е катедра Астрономия към ФзФ, СУ. Желаещите да се запишат могат да го направят чрез този (https://goo.gl/forms/MVtQTXBG7QnylbgP2) формуляр.

Курсът – „Практическо обучение за работа с телескопи“ ще се проведе на 15 и 16 септември 2018 г. във Физическия факултет и Астрономическата обсерватория на СУ „Св. Климент Охридски“ със следната програма. Организатори са катедра Астрономия и катедра Оптика и спектроскопия. Желаещите да се запишат могат да го направят чрез този (https://goo.gl/forms/1RaOy2yNM2OeYmye2) формуляр.

За допълнителна информация и съдействие можете да пишете на – evgeni[at]phys.uni-sofia.bg.

Очакваме Ви!