Катедра „Астрономия“ участва в Европейска нощ на учените 2016

Катедра Астрономия с няколко популяризационни събития в Европейската нощ на учените на 30 септември 2016 г. в гр. София, Казанлък и Стара Загора. Вход – свободен!

Във вечерните часове на 30 септември учени от катедра Астрономия към Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски” ще участват с научно-популярни лекции в Астрономическата обсерватория на СУ в парк Борисова градина и в НАОП „Юрий Гагарин”, Стара Загора.

Заповядайте на 30 септември между 18 ч. и полунощ в Астрономическата обсерватория на СУ „Св. Климент Охридски”, където учени от катедра „Астрономия” и катедра „Метеорология и Геофизика” ще представят интересни научни лекции на популярно ниво. Посетителите ще имат възможност да разгледат изложба на катедра „Астрономия”, да разговарят лично с учените, да разгледат най-старата обсерватория в България и да погледната през телескоп, ако атмосферните условия го позволяват. Пълната програма на събитието вижте тук.

Във същата вечер, от 19 ч. в Народна Астрономическа Обсерватория „Юрий Гагарин”, гр. Стара Загора, част от учените от катедра „Астрономия” на Физическия факултет ще представят научната и образователна дейност на астрономите от СУ „Св. Климент Охридски”. Част от програмата е концерт на рок-група КОНТАКТъ, чиито членове са учени от катедра „Астрономия”. Събитието се реализира по покана на НАО „Юрий Гагарин” и е част от официалната програма на Нощта на изкуствата в Стара Загора.

Освен в Стара Загора, научно-образователната дейност на катедра „Астрономия” ще бъде представена и в гр. Казанлък пред ученици от ПМГ „Никола Обрешков” на 29 септември. Събитието се реализира със съдействието на Теодосий Теодосиев.

Проектът за Европейска нощ на учените се финансира от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри.