Катедрата

Обучение

Състав

Обсерватории

Новини

Семинари

Контакти

За студентите

19.10.2017 Посещения в Астрономическата обсерватория на СУ „Св. Климент Охридски”


От 20 октомври в края на всяка седмица – петък, събота и неделя, през дневните и вечерните часове ще има възможност за регулярни посещения на Астрономическата обсерватория на СУ „Св. Климент Охридски”. Дневните посещения включват кратка интерактивна лекция, запознаване с исторически факти и разглеждане на обсерваторията. Вечерните включват и наблюдения с телескоп (при ясно небе).

Цената за посещение (групи от поне 6 човека):

Дневни посещения:

– 5 лв. за възрастни

- 3 лв. за деца (над 6 г.), пенсионери и студенти

Вечерни посещения:

- 7 лв. за възрастни

- 5 лв. за деца (над 6 г.), пенсионери и студенти

Снимка - Константин Колев

Посещенията ще стават в петък, събота и неделя с предварително записване, като в първите три дни (20-21-22 октомври) записване няма да е необходимо. Възможно е да има изключения, при които обсерваторията да не е достъпна за посетители, поради провеждането на лекции със студенти, конферeнции, семинари или ремонт. Телефонът за предварителни записвания ще бъде обявен допълнително.

На 20-21-22 октомври обсерваторията ще работи от 10 до 19 ч (дневни посещения) и от 20 до 22 ч. (вечерни посещения).

Освен платените посещения на обсерваторията, катедра Астрономия към СУ „Св. Климент Охридски” организира и множество популяризационни събития с вход свободен, като ежеседмичен кръжок по астрономия (http://phys.uni-sofia.bg/~astro/meeting.html), вечери на астрономията и др. Благодарение на платените посещения обсерваторията ще бъде по-достъпна и ще има много повече възможности за поддръжката и обновяването й.

*За контакти: evgeni[at]phys.uni-sofia.bg


Катедра Астрономия, Физически Факултет, бул. "Джеймс Баучър" 5, София 1164