Катедрата

Обучение

Състав

Обсерватории

Новини

Семинари

Контакти

За студентите

11.07.2017 Приключи първата учебна година за студентите от иновативната магистърска

програма по „Астрономия и популяризация на астрономията”


През първите два семестъра от двугодишното задочно обучение, студентите в иновативната магистърската програма „Астрономия и популяризация на астрономията” получиха базови знания по математика, физика, астрономия и астрофизика. Чрез практически занятия навлезнаха в есперименталната физика, астрономичната оптика, комуникацията на науката и наблюдателната астрономия. Обучението през двата семестъра са проведе основно в сградите на Физическия факултет, като някои от занятията бяха в Астрономическата обсерватория на СУ „Св. Климент Охридски” в парк „Борисова градина”, Детски научен център Музейко, Планетариум Смолян, НАО Рожен и хотел „Green Life Apartments Pamporovo”. Кратка информация за първата практика на студентите може да намерите тук.

През предстоящите трети и четвърти семестър е планирано по-задълбочено обучение по разнородни астрономически дисциплини, втора практика в НАО Рожен и Пампорово и подготовка на дипломни работи.

Предстои публикуването на информация за обновената програма по „Астрономия и популяризация на астрономията” и информация за новия прием за учебната 2017/2018 г.

*За контакти: evgeni[at]phys.uni-sofia.bg


Катедра Астрономия, Физически Факултет, бул. "Джеймс Баучър" 5, София 1164